Lidt om mig

Jeg er født i Norge, men har boet i Danmark siden 1970. Man kan godt sige, at jeg er delvis autodidakt indenfor billedkunsten, men jeg har en læreruddannelse fra Hellerup Seminarium (1982) med linjefag i bla. formning.
Jeg har altid tegnet og malet og det er en nødvendighed for mig at udleve mine kreative sider. Med andre ord - en stor passion.

Når jeg maler, oplever jeg, at der sommetider opstår et ”meditativt rum”, hvor jeg bare kan ”være”. Det tætteste jeg som voksen kan komme på den barnlige tilstand af glæde og leg de fleste sikkert kan huske fra barndommen - ro i sindet og en lise for sjælen

Jeg bor på Hornsherred, omgivet af smuk natur med skov og strand, hvor der er rig lejlighed til at finde ro og nyde stilheden. I en forjaget tid, synes jeg, det er essentielt at have kontakt til naturen. Om det så bare er at gå en tur i en park, hvis det er en by vi bor i. Jeg tror, det er vores eneste vej, for ikke at blive helt fremmedgjorte og miste respekten og følingen med, hvor vigtigt det er, at vi passer på naturen og dermed også biodiversiteten.


Maybritt Leonard

Desuden er jeg en meget stor dyreelsker, jeg har hund, kat og høns, hvilket klart kommer til udtryk i mine valg af motiver.

Der findes ikke en slags "symbol facit" for at forstå mine billeder, de skal snarere føles og opleves, da jeg altid forsøger at male ud fra mit hjerte. Jeg kan også lide at fortælle historier i mine billeder, sommetider lidt finurlige.

Nogen vil måske synes, jeg er lidt naiv, men jeg synes, det er meget vigtigt, at fokusere på det smukke i livet. Der er så meget vold, meningsløshed og grusomhed i verden og vi bliver hver eneste dag stopfodret med dårlige nyheder. Samtidig  opfatter jeg mig selv som et levende og engageret menneske og engagerer mig i både det nære og fjerne samfund.

I mit arbejdsliv har jeg været tæt på mennesker som har oplevet krig, sorg og traumer. Og også i mit privatliv har jeg oplevet alvorlig sygdom og død.

Måske specielt derfor, synes jeg, det er vigtigt at påskønne det dejlige ved livet og den smukke klode vi lever på.


                                           

Del siden